Recept och tips

de senaste kommentarerna

  No comments.

Kategorier

 • (17)
 • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
 • Argentina (1)
 • Bakelser, paj, tårtor (16)
 • Bär och frukt (9)
 • Bönor, linser och ärtor (3)
 • Bröd och skorpor (13)
 • Bullar (9)
 • Choklad (16)
 • crème brûlée & pannacotta (2)
 • Danmark (1)
 • Drinkrecept (5)
 • Dryckkunskap (3)
 • Fågel (14)
 • Fisk och skaldjur (18)
 • Frankrike (6)
 • Glutenfritt (59)
 • Grönsaker (18)
 • Helg (10)
 • Jul (16)
 • Kött (47)
 • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
 • Midsommar (3)
 • Mjuka kakor och muffins (11)
 • Nyår (3)
 • Påsk (1)
 • Pasta och pizza (29)
 • Rekommendationer (1)
 • Såser (16)
 • Soppor (14)
 • Sötsaker (3)
 • Storbritannien (14)
 • Sverige (16)
 • USA (8)
 • Vardag (108)

Annonser

parmarullar fyllda med färskost

Det här är en förrätt som jag åt på en studentmiddag för inte så länge sen. Jag tycker det var en perfekt förrätt eller tapasrätt så därför provade jag att laga en egen version utifrån minnet. Sagt och gjort, mycket gott! Färskosten och rödlöken blandar sig väl med skinkan och ruccolan. Lite rostade pinjenötter på skulle nog inte vara helt fel heller.

Nu har jag varit i London sedan i fredags. Jag har redan hittat två bra ställen som jag kommer skriva om imorgon! Nu ska jag göra mig i ordning och sen ge mig ut för en dag på stan. Vad jag hittar på märker jag efter som.

Parmarullar fyllda med färskost
4 personer

8 skivor parmaskinka
1 burk naturell färskost
1 liten röd lök
ca 70g ruccola
olivolja
salt & peppar

Hacka rödlöken fint. Blanda samman löken med färskosten och låt stå svalt ca 30 minuter.

Skölj ruccolan och lägg upp den på fyra tallrikar. Lägg ut parmaskinkan på en skärbräda och fördela ut färskosten på varje skinkskiva. Rulla ihop skinkan och lägg dem på ruccolan. Toppa med olivolja, salt och peppar.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget parmarullar fyllda med färskost

Lämna gärna en kommentar!