Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

färskost med vitlök och persilja

Färskost är en favorit hos mig. Gott på både kex, smörgåsar eller som fyllning i mat. I förrgår åt vi lite tapas här hemma och då passade jag på att prova att göra en egen färskost efter ett recept i en tidning. Resultatet blev riktigt bra och i framtiden kommer jag nog inte köpa dyr färskost utan istället göra den själv. Det är enkelt, billigt och supergott!

färskost med vitlök och persilja
ca 250ml

250ml kesella 10% (naturell)
1 vitlöksklyfta
1 knippe färsk persilja

Häll kesellan i ett kaffefilter och låt det stå så i kylen ett dygn så att vätskan droppar bort.

Häll kesellan i en skål och pressa i vitlöksklyftan. Hacka persiljan och rör ihop allt så att smakerna blandas. Låt stå svalt minst en timme innan servering.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

6 personer har kommenterat inlägget färskost med vitlök och persilja

Lämna gärna en kommentar!