Ugnsgratinerade tomater är jättegott att servera tillsammans med kött eller kyckling, vare sig det är grillat, stekt eller ugnsgratinerat. Dessa är verkligen det perfekta tillbehöret till en sommarmiddag eller som snacks som de är. Kryddningen kan självklart varieras beroende på tycka och smak! Kanske gillar du att bara ha vitlök, eller bara salt och peppar, eller kanske något helt annat?
Vitlöks- och basilikakryddade tomater
4 personer
4 tomater
1 vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
salt & peppar
olivolja
Värm ugnen till 200°. Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form.
I en mortel, mortla vitlök och basilika tills dess att du får en slät blandning. Tillsätt några droppar olivolja.
Fördela kryddblandningen över tomaterna och krydda med salt och peppar. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Visst är det gott med tomater till grillat! Det passar liksom ihop som handen i handsken! 😉 Jag brukar variera kryddningen ganska vilt, både med färska örter, vitlök, chilisås, flingsalt osv. MEN jag har alltid en gnutta socker som jag strör över dom på grillen! Det blir bara såå gott! Kram
Oh de där lät gott 😀
Men emmis, hur är det? va ju en evighet sen!!! Vi kan väl ses något i sommar? Kramis
Det ser SÅ gott ut! Detta måste jag testa!
Missa inte första tävlingen för månaden som har startat nu! Du kan vinna ett fullproppat paket fyllt med formar från Kalasform! Skulle vara jätte roligt om du deltar! Ha det bra! Kram Daniella – BakeCake