Västerbottenostpaj är riktigt gott och vi brukar laga pajen både till jul och midsommar. Den här gången lagade pappa den och jag fotade. Jag tycker det är godast att äta pajen när den är ljummen och tillsammans med en klick crème fraîche, rom och finhackad rödlök (eller gräslök).
Västerbottenostpaj
3dl vetemjöl
125g smör
1 msk vatten
3 ägg
3 dl gräddfil
150g riven västerbottenost
1/2 tsk salt
1krm vitpepparMät upp mjölet. Skär kylskåpskallt smör i bitar och blanda med mjölet. Tillsätt vatten samt citronskal och arbeta samman degen. Låt vila 30 minuter övertäckt i kylskåp.
Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda 10-15min i 225°. Ta ut formen och sänk värmen till 200°.
Vispa äggen till skum och blanda med gräddfilen. Tillsätt osten, salt och peppar.
Fyll pajskalet med ostblandningen och sätt in i ugnen. Grädda pajen i ca 25min.

Det är en sån favorit. Den passar till så mycket. Vi brukar ha den på grillbufféer och på kräftskivan bland annat.
jag älskar västerbottenostpaj, det kan vara något av det bästa som finns i matväg!
Jag hejar på dig, Din västerbottenpaj ser helt magiskt god ut. Lycka till!
[…] Datum är nu satt och det börjar verkligen kännas att vi närmar oss slutet =) Nu väntar middag. Västerbottenostpaj står på menyn […]