Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj är riktigt gott och vi brukar laga pajen både till jul och midsommar. Den här gången lagade pappa den och jag fotade. Jag tycker det är godast att äta pajen när den är ljummen och tillsammans med en klick crème fraîche, rom och finhackad rödlök (eller gräslök).

Västerbottenostpaj

3dl vetemjöl
125g smör
1 msk vatten
3 ägg
3 dl gräddfil
150g riven västerbottenost
1/2 tsk salt
1krm vitpeppar

Mät upp mjölet. Skär kylskåpskallt smör i bitar och blanda med mjölet. Tillsätt vatten samt citronskal och arbeta samman degen. Låt vila 30 minuter övertäckt i kylskåp.

Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda 10-15min i 225°. Ta ut formen och sänk värmen till 200°.

Vispa äggen till skum och blanda med gräddfilen. Tillsätt osten, salt och peppar.

Fyll pajskalet med ostblandningen och sätt in i ugnen. Grädda pajen i ca 25min.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget västerbottenostpaj

Lämna gärna en kommentar!