Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

silltårta

I senaste numret av buffé finns det ett recept på en silltårta som är riktigt god. Jag vet detta för att jag själv smakat på den när Anders mamma lagade den till midsommar. Jag äter vanligtvis inte sill eftersom jag tycker konsistensen är läskig, men nu när jag inte märkte av fisken gick det bra. Nu har ju midsommar passerat men jag tror denna tårta passar utmärkt på julbordet eller som en bufférätt.

silltårta
8-10 bitar

200g kavring
75g smör
1 burk matjesill (ca 200g)
3 gelatinblad
1 rödlök
1 burk kesella (10%)
3 dl gräddfil
1 msk sillspad
1/2 tsk peppar
1 dl finskuren gräslök till garnering

Haka eller mixa kavringen fint. Smält smöret i en kastrull och blanda ner brödsmulorna. Tryck ut ”degen” i botten på en form med löstagbar kant. Ställ pajformen i kylen i minst 15 min.

Låt sillen rinna av, men spar spadet. Hacka rödlöken och sillen fint.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Blanda kesella, gräddfil, sillspad, sill, rödlök och peppar.

Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på låg värme. När de smält, rör ner dem i sillblandningen och häll därefter sillblandningen i pajformen. Låt stå svalt i kylskåp i minst 3 timmar. Garnera med hackad gräslök.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget silltårta

Lämna gärna en kommentar!