Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Sangria

Ni har säkerligen märkt att jag varit lite frånvarande från bloggen nu och det beror på att jag varit och solat på Gran Canaria! Där blev det ingen matlagning eftersom vi enbart åt ute men en och en annan Sangria har vi blandat ihop för att dricka medan solen gått ner i fjärran.. Sangria är ju väldigt vanligt att dricka i Spanien och har du inte provat på det förut tycker jag verkligen att du ska göra det. Svalkande, läskande och uppfriskande är denna dryck och går nog hem hos de flesta. Varför inte bjuda på detta vid nästa grillmiddag?

Sangria
4 personer

1 flaska rött vin
3dl apelsinjuice (prova dig fram till hur mycket du själv tycker är gott)
2dl coca cola (prova dig fram till hur mycket du själv tycker är gott)
1 apelsin
1 citron

Tvätta apelsinen och citronen noga. Skär dem i tärningar eller skiva dem i tunna halvmånar.

Lägg apelsin- och citronbitarna i en skål eller tillbringare. Tillsätt vinet, juicen och colan. Låt stå kylt en timme innan servering.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Sangria

Lämna gärna en kommentar!