På midsommar åt vi lax, pepparlax för att vara mer specifik. Ofta rör vi ihop en egen hjortronsås som vi serverar till laxen eftersom smakerna passar så bra ihop. Denna sås är både enkel att laga och väldigt god så räkna med att den går åt!
hjortronsås
4 personer2 dl crème fraîche
2-3 msk hjortronsylt
salt & pepparRör samman crème fraîche och hjortronsylt i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt en timme innan servering.

Vilken spännande sås! 🙂
Ska prova denna! borde passa till kyckling oxå visst ?
Det där låter som en god sås, har aldrig tänkt på den kombinationen!
Vad spännande med hjortron sås till lax!
Det blir till att prova inom kort!
Spännande kombination!! Vad är det som är ovanpå laxen?! Vilka snygga foton!
Hej! Tack för din titt och kommentar på min sida! Var jag ju tvungen att kolla in hos dej då. Och fastnade för denna sås, måste jag testa så klart!
Gillar denna sås…som jag fått från Sandgrund i Karlstad. En skillnad i det receptet är att man vispar cremefraischen tjock innan hjortronsylt samt salt och peppar blandas i. Gör att såsen blir mer fluffig och sammanhängande.
Jag brukar vispa creme fraiche till dessertpajer istället för att ha glass eller grädde men har inte provat att göra så även för sås. Det ska jag testa, tack!
Tjena! Den måste jag testa imorgon till laxen 😀
Ser att ni gillar hjortronsylt. Vill ni köpa hjortronsylt som smakar som hemlagad, så är ni välkomna att beställa på.
http://www.larssens.se