Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

härjedalskaka

Det här receptet har mamma fått tag i. Då och då brukar mamma baka denna och den är riktigt god. Den är ungefär som en sockerkaka fast lite krämigare och lite mer dessert-aktig. Kakan passar utmärkt tillsammans med jordgubbar (färska eller frysta) och vaniljglass. Mums!

härjedalskaka

175g smör
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
3 dl gräddfil
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl socker
1 msk kanel
salt

Värm ugnen till 175°. Rör samman smöret och 2 1/2 dl socker i en skål. Tillsätt äggen och en nypa salt.

I en mindre skål, blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Vänd ner detta i smeten tillsammans med gräddfilen.

I en mindre skål, blanda resterande socker (1 dl) med kanelen.

Häll 1/3 av smeten i en ugnsfast form och strö över hälften av socker-kanel-blandningen. Häll över resten av smeten och strö över det sista av socker-kanel-blandningen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 min.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget härjedalskaka

Lämna gärna en kommentar!