Det här receptet har mamma fått tag i. Då och då brukar mamma baka denna och den är riktigt god. Den är ungefär som en sockerkaka fast lite krämigare och lite mer dessert-aktig. Kakan passar utmärkt tillsammans med jordgubbar (färska eller frysta) och vaniljglass. Mums!
härjedalskaka
175g smör
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
3 dl gräddfil
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl socker
1 msk kanel
saltVärm ugnen till 175°. Rör samman smöret och 2 1/2 dl socker i en skål. Tillsätt äggen och en nypa salt.
I en mindre skål, blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Vänd ner detta i smeten tillsammans med gräddfilen.
I en mindre skål, blanda resterande socker (1 dl) med kanelen.
Häll 1/3 av smeten i en ugnsfast form och strö över hälften av socker-kanel-blandningen. Häll över resten av smeten och strö över det sista av socker-kanel-blandningen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 min.

Spännande, har jag aldrig provat. Att kombinera med jordgubbar känns ju också helt rätt =)
Den här ska jag baka till min pojkvän, han älskar sockerkaka! 🙂
Ser fantastiskt gott ut!
Jag bjöd på härjedalskakan i Hälsingland. Det blev stor succé!