Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Favorit i repris: kycklingbiffar i pitabröd

Sist jag var hemma och hälsade på mamma och pappa bakade vi pitabröd och gjorde egna kycklingbiffar. Kycklingbiffar är riktigt gott och jag ska verkligen börja laga det oftare! Jag har gjort det en gång tidigare och därför blir detta en favorit i repris fast med nya tillbehör. Har du inte provat det tidigare tycker jag verkligen att du skall provlaga detta – du blir inte besviken.

Om en vecka befinner jag mig på Cran Canaria tillsammans med Anders. Det ska bli såå skönt och jag ser verkligen fram emot en lugn vecka med god mat, sol och bad!

Kycklingbiffar i pitabröd
10 biffar

10 st pitabröd
1 kg kycklingfilé, färsk eller tinad
1 dl ströbröd (vanligt eller glutenfritt)
2 st vitlöksklyftor
3 tsk timjan
2 krm peppar
2 krm salt
+ sallad, tomat, gurka och vitlökssås

Mixa kycklingfiléerna i en mixer eller i en köttkvarn. Blanda kycklingfärsen tillsammans med kryddor, pressad vitlök och ströbröd i en skål.

Forma färsen till biffar. Stek biffarna i lite olja i några minuter på varje sida tills dess att köttet är vitt.

Servera direkt i nybakade pitabröd med sallad och sås!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Favorit i repris: kycklingbiffar i pitabröd

Lämna gärna en kommentar!