Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Björnbärs- och jordgubbspaj

Det här är solklart den bästa sommarpajen i år! Björnbären blandar sig bra tillsammans med smaken av färska jordgubbar och tillsammans med den vita choklad blir detta något du sent kommer att glömma. Inspirationen till denna paj fick jag när jag var i Frankrike där jag åt den godaste smördegspajen någonsin. Jag lovar er att denna inte är långt därifrån och provlagar du detta kommer du kunna variera innehållet på otroligt många sätt!

Björnbärs- och jordgubbspaj
4 portioner

4 st smördegsplattor
250g björnbär
250g jordgubbar
100g vit choklad

Värm ugnen till 200°. Fördela ut smördegen i fyra låga pajportionsformar.

Skiva jordgubbarna och klä kanterna på pajen med dem. Lägg en bit choklad i botten på varje paj och täck med björnbär.

Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca. 15 minuter eller tills dess att degen fått färg.

Låt pajerna svalna något medan du smälter resten av chokladen. Ringla den därefter över pajerna och servera direkt!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

8 personer har kommenterat inlägget Björnbärs- och jordgubbspaj

Lämna gärna en kommentar!