Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Snabbaste, enklaste och godaste tomatsoppan

Tomatsoppa är nog den godaste soppan av alla enligt mig. Den passar utmärkt att äta både till förrätt och varmrätt och kan varieras på många olika sätt, dels med grönsaker, dels med kött. Just den här tomatsoppan påminner lite om Keldas Tomatsoppa och det var faktiskt just det som jag strävade efter eftersom Keldas soppor är favoriter hos mig! Att laga den här soppan går lika snabbt som att värma upp en färdig så prova gärna denna nästa gång du är sugen på tomatsoppa eller hittar en burk passerade tomater i skafferiet som du inte vet vad du ska göra för något med..

Tomatsoppa
4 personer

500g passerade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl chilisås
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 msk basilika
salt & peppar

Blanda passerade tomater, grädde, mjölk, tomatpuré och chilisås i en kastrull. Låt allt koka upp.

Tillsätt grönsaksbuljongtärningarna, basilikan och krydda med salt och peppar. Låt sjuda ca fem minuter. Servera direkt, gärna med en bit bröd!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget Snabbaste, enklaste och godaste tomatsoppan

Lämna gärna en kommentar!