Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera den senaste veckan men jag har en anledning. Det var varit väldigt mycket i skolan och så var jag iväg på en kurs förra veckan. I helgen hann jag dock laga till den här woken som blev supersmarrig! Inte så stark utan alldeles lagom (för dig som gillar det). Önskas mer hetta föreslår jag att mer chili tillsätts.
Biffwok Hoi Sin
4 personer
400g lövbiff
1 burk Hoi Sin sås (ca 250ml)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 stor morot
200g blomkål
200g broccoli
salt & peppar
olja
Strimla moroten, löken och chilin fint. Hacka vitlöken och skär köttet i tunnare remsor.
Stek köttet i lite olja på hög värme i några minuter så att det får färg. Tillsätt chilin, moroten, löken och vitlöken. Låt steka ytterligare någon minut.
Tillsätt Hoi Sin såsen, blomkålen och broccolin. Låt allt koka upp och puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med ris eller nudlar.

åh, fasiken vad gott! det var längesedan jag wokade nu, kanske ska gräva fram pannan ur skåpet i helgen…
hoppas du får en fin helg!
Mmm….det såg fräscht och gott ut!! Mums!!
Förresten så har du en väldigt fin blogg! 🙂 Och fint namn 😉
Ser riktigt gott ut. Fräscht och inbjudande. Skall uppdatera mig i alla läckerheter som tillkommit!
Wok överhuvudtaget är en favorit hos mig. Jag kan tänka mig att hoi sin-sås passar till. Länge sedan jag åt sådan men den är söt och mustig väl?
Tror fröken Dill
Du har helt rätt, ganska söt och mustig, men det blir gott 😉
Dina matfoton ser verkligen smaskiga ut!
Tack så mycket! 🙂