Till grillat är det gott med BBQ-sås så varför inte prova att göra din egen version till nästa grilltillfälle? Det kräver inte mycket energi men det gäller att röra om i kastrullen under tillagningstiden så att såsen inte bränns vid. BBQ-såsen passar bra att använda både som marinad eller som sås vid sidan om!
Beroende på vilken typ av BBQ-sås du personligen gillar kan receptet modifieras. Gillar du inte kryddstark mat så minska eller ta bort chilikryddan, vill du ha extra mycket röksmak så tillsätter du lite mer hickory liquid smoke och vill du ha en sötare sås tillsätter du mer sötningsmedel.
BBQ-sås
1 dl oxfond
1 1/2 dl ketchup
1/2 dl chilisås
1 msk vitvinsvinäger
1 msk hickory liquid smoke
1/2 dl worcestershiresås
1/2 tsk chilikrydda
1/2 dl socker
1 msk honung
1 tsk dijonsenap
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt såsen koka upp och därefter sjuda under omrörning i ca 40 minuter.
Såsen håller sig i någon vecka i kylskåp.

Smart med egen BBQ-sås. Det vill jag också testa till sommarens alla grilltillfällen!
Hälsningar från fröken Dill
Hemmagjort är godast! Denna variant måste jag prova, helt klart! Och dessutom himla snygg upphälld på glasflaska!
Jag gillar BBQ-sås. Ska testa ditt recept, låter jättegott.
Vilket bra recept! Jag har aldrig gjort min egen sås utan brukar köra på färdig. Som du skriver är det ju ofta rätt enkelt att svänga ihop en egen. Ska prova ditt recept vid tillfälle!
Hemgjord BBQ-sås, mums! Ska prova din nästa gång vi grillar 🙂
Gör det! Det blir riktigt gott! 🙂
Har gjort denna sås flera gånger och den är verkligen jättegod!
Enkel att göra, bara mäta upp ingredienserna och koka. Koktiden för mig är 25 minuter för enkel sats och 40 minuter för dubbel.
Verkar vara en riktigt god sås. En fråga bara; vilken sorts socker använder du? Vanligt vitt eller brunt?
Om du vill ha tips på god rub till det grillade har jag några riktigt bra recept på alltomgrill.se