Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

BBQ-sås

Till grillat är det gott med BBQ-sås så varför inte prova att göra din egen version till nästa grilltillfälle? Det kräver inte mycket energi men det gäller att röra om i kastrullen under tillagningstiden så att såsen inte bränns vid. BBQ-såsen passar bra att använda både som marinad eller som sås vid sidan om!

Beroende på vilken typ av BBQ-sås du personligen gillar kan receptet modifieras. Gillar du inte kryddstark mat så minska eller ta bort chilikryddan, vill du ha extra mycket röksmak så tillsätter du lite mer hickory liquid smoke och vill du ha en sötare sås tillsätter du mer sötningsmedel.

BBQ-sås

1 dl oxfond
1 1/2 dl ketchup
1/2 dl chilisås
1 msk vitvinsvinäger
1 msk hickory liquid smoke
1/2 dl worcestershiresås
1/2 tsk chilikrydda
1/2 dl socker
1 msk honung
1 tsk dijonsenap

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt såsen koka upp och därefter sjuda under omrörning i ca 40 minuter.

Såsen håller sig i någon vecka i kylskåp.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

8 personer har kommenterat inlägget BBQ-sås

Lämna gärna en kommentar!