Ikväll blir det en god sallad till middag men till den äter jag nygräddat vitlöksbröd! Vitlöksbröd passar utmärkt som tillbehör till sallader, pastarätter eller bara som snacks eller förrätt. Självklart kan ju kryddningen variera på många olika vis men det här receptet tycker jag utgör en bra grund. Vill du kan du till exempel gratinera bröden med lite riven ost!
Vitlöksbröd
1 stor baguette
60g smör
2-3 vitlöksklyftor
1 msk persilja
olivolja
salt och peppar
Värm ugnen till 180°. Rör ihop smör, pressad vitlök och persilja i en skål.
Snitta baguetten på längden. Bred vitlökssmöret på bröden och droppa över lite olivolja. Krydda med salt och peppar.
Lägg grädden i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut bröden och låt dem svalna något innan du skär dem i mindre bitar.

Åh vad goda de ser ut! 😀
Vitlöksbröd vill jag ha å det SNARASTE! Tack för tipset!!!!
Hälsar fröken Dill
åh, vad gott och inbjudande det ser ut 🙂 vitlök är så gott 🙂
hoppas att allt är bra med dig!? du får ha en finfin fortsättning på dagen! hälsningar molly
Saa enkelt och saa gott:))
P.S. du har det rikigt fint har!!
Himla gott med vitlöksbröd. Skulle gärna knapra på en sån nu.
Jag har också ätit vitlöksbröd idag! Det är så gott att jag skulle kunna äta det varje dag… Idag tillagade vi dem på grillen. Mums!
Jag känner doften av vitlök. Finns det ngn bättre smaksättare 🙂 Jättefin bild.
ska man smälta smöret?
<3 🙂 😀
super bra