Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Vitlöksbröd

Ikväll blir det en god sallad till middag men till den äter jag nygräddat vitlöksbröd! Vitlöksbröd passar utmärkt som tillbehör till sallader, pastarätter eller bara som snacks eller förrätt. Självklart kan ju kryddningen variera på många olika vis men det här receptet tycker jag utgör en bra grund. Vill du kan du till exempel gratinera bröden med lite riven ost!

Vitlöksbröd

1 stor baguette
60g smör
2-3 vitlöksklyftor
1 msk persilja
olivolja
salt och peppar

Värm ugnen till 180°. Rör ihop smör, pressad vitlök och persilja i en skål.

Snitta baguetten på längden. Bred vitlökssmöret på bröden och droppa över lite olivolja. Krydda med salt och peppar.

Lägg grädden i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut bröden och låt dem svalna något innan du skär dem i mindre bitar.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

10 personer har kommenterat inlägget Vitlöksbröd

Lämna gärna en kommentar!