Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Vit kladdchokladtårta

Funderar du på vad du skall laga för något gott i helgen så kan jag rekommendera den här kakan. Kakan är i sig väldigt söt eftersom den innehåller vit choklad men det är samtidigt väldigt gott med lite omväxling från den traditionella kladdkakan. Eftersom den här är väldigt söt så serveras den gärna tillsammans med syrliga hallon!

Vit kladdchokladtårta
10 personer

400g vit blockchoklad
200g smör
3 st ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl vispgrädde

Värm ugnen till 175°. Hacka 250g av chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen och rör om tills den smält.

Vispa ägg och socker krämigt. Rör i smörchokladen och mjölet. Häll i smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt kakan kallna.

Hacka 150g choklad. Värm grädden i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör om tills du har en slät smet. Låt smeten halvstelna ca 5 minuter i kylen innan du breder ut den över kakan.

Servera kaka tillsammans med hallon.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Vit kladdchokladtårta

Lämna gärna en kommentar!