Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Svarta bönor med chili och lime

När vi åt tacos sist gjorde vi en bönsallad som vi serverade till. Antingen äts den vid sidan om som den är eller så blandar man den i själva tacosen. Det var riktigt gott och smakerna från bönorna passade utmärkt ihop med tacosen. Chili och lime är ju smaker som återkommer i det mexikanska köket.

Svarta bönor med chili och lime

400g svarta bönor (1 burk)
1/2 rödlök
1 röd chili
1/2 lime
svartpeppar

Skölj bönorna och lägg dem i en skål.

Hacka rödlök och chili fint. Blanda detta med bönorna. Smaksätt med limesaft och svartpeppar. Riv ev. limeskalet och rör ner detta i bönsalladen.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

5 personer har kommenterat inlägget Svarta bönor med chili och lime

  • Bönsallad eller om man salsa kanske man kallar det är jättegott. Perfekt på grillbuffén till sommaren!

  • Åh vad gott det där såg ut! Och vilken fin blogg du har!
    Ha det bra! Kram Daniella – BakeCake

  • jag borde bli bättre på det där med bönor – svarta har jag faktiskt aldrig provat. tror jag har en burk längst bak i skafferiet, och jag har av någon anledning fått dille på mexikansk mat den senaste tiden. ska provas!

  • Smaskigt!! Har en burk med svarta bönor i skafferiet som jag itne vet vad jag ska göra av. Nu vet jag!!!:)

  • Mamma

    Hmmmmm brrr va gott det ser ut med den svarta bönsalladen :) och guacamolen också ! Man kan faktiskt ha dem tillsammans :) när jag ser bilderna tänker jag mig en ljummen rostad eller stekt bit vitt bröd, svart bönsallad ovanpå… gärna med lite sting i :) kall guacamole och gärna lite kall gräddfil också :) Tack för alla dina underbara matinspirationer och recept :) vilket jobb du gör !!du är en matkonstnär helt klart ! Mam

Lämna gärna en kommentar!