Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Sockerkaka

I helgen bakade vi en sockerkaka. Sist jag åt sockerkaka var för ungefär ett år sedan och då hade vi valnötter i. Sockerkaka är faktiskt väldigt bra eftersom receptet kan varieras på många olika sätt. Frukt, bär och nötter går alla bra att blanda i smeten! Den här gången blev det dock en helt vanlig sockerkaka vilket inte är helt fel det heller. Servera den gärna med bär och vispad grädde!

Sockerkaka
1 kaka

2 st ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
75 g smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker
ströbröd eller kokosflingor
smör

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna genom att blanda i mjölken.

Vispa äggen och sockret pösigt med elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en egen skål. Vänd ner detta i smeten. Tillsätt vätskan och rör om tills du får en slät smet.

Smörj och bröa en form. Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter (beroende på formens storlek).

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

7 personer har kommenterat inlägget Sockerkaka

Lämna gärna en kommentar!