I helgen bakade vi en sockerkaka. Sist jag åt sockerkaka var för ungefär ett år sedan och då hade vi valnötter i. Sockerkaka är faktiskt väldigt bra eftersom receptet kan varieras på många olika sätt. Frukt, bär och nötter går alla bra att blanda i smeten! Den här gången blev det dock en helt vanlig sockerkaka vilket inte är helt fel det heller. Servera den gärna med bär och vispad grädde!
Sockerkaka
1 kaka
2 st ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
75 g smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker
ströbröd eller kokosflingor
smör
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna genom att blanda i mjölken.
Vispa äggen och sockret pösigt med elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en egen skål. Vänd ner detta i smeten. Tillsätt vätskan och rör om tills du får en slät smet.
Smörj och bröa en form. Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter (beroende på formens storlek).

Hej hej!
Första gången jag är inne på din blogg! Härlig! Och vilka härliga recept! Ja, sockerkaka är jätte gott! Dock lite underskattad… But I likey!
Ha en fin kväll!
sockerkaka har varit min favoritkaka sedan jag var liten, men jag måste säga att jag har glömt bort den lite på senare år. men gott är det!
Härlig bild! Ser gott ut! 🙂
Sockerkaka är verkligen gott! Och lite underskattat tycker jag, många tänker nog att det är för enkelt att baka när det istället går hem oss alla och är uppskattat. 🙂 Jag är älskar sockerkakor med lite citronsaft i eller kardemummakaka.
Härliga bilder du fått till!
jag alskar ocksa sockerkaka i alla dess former, sa latt och gott att ata!
Jag gillar skarpt dina bildeer har inne:))
Vilket smarrigt recept på sockerkaka! Starkt tycke för sockerkakor, mest klassiska bakreceptet!
Förresten har du en riktigt fin blogg.
Tack! Vad roligt att du gillar Emmas Kök 🙂 Jag kan inte annat än hålla med dig när det gäller sockerkaka – det är riktigt gott!