Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Rostbiff med chili och vitlöksfrästa sockerärtor

När jag hälsade på Anders i Buenos Aires lade jag märke till hur matkulturen skiljer sig åt mellan Argentina och Sverige. Där åt vi inte middag tidigast klockan 21, men oftast senare! När det gäller själva maten är ju köttet det centrala inslaget. På många restauranger serveras köttet utan några speciella tillbehör. Det är alltså inte som här i Sverige där vi får potatis och olika såser till. I helgen bjöds det alltså på kött och sallad hemma hos oss men eftersom jag tycker det blir så torrt utan sås gjorde jag en fräsch basilikasås till. Är du grillsugen går det så klart lika bra att grilla köttet som att steka det!

Rostbiff med chili och vitlöksfrästa sockerärtor
2 personer

200-250g rostbiff
1 pkt sockerärtor
1 röd chili
2 st vitlöksklyftor
1 dl crème fraîche
1 msk basilika
salt & peppar
smör

Hetta upp en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar och stek det i smör, ca 2-3 minuter per sida. Lägg köttet åt sidan och täck det med ugnsfolie.

Skiva vitlöken och chilin fint. Stek detta tillsammans med sockerärtorna i lite smör.

Blanda crème fraîche med basilika och låt stå.

Servera köttet och de kryddstekta bönorna tillsammans med en grönsallad och basilikasåsen.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget Rostbiff med chili och vitlöksfrästa sockerärtor

  • Lena

    Det här ser så gott ut så jag måste testa i helgen!

  • åh, har du varit i brasilien? vad kul! min vän kom precis hem därifrån, hon sa att det var helt bananas. önskar att jag inte hade en så lång hit-måste-vi-åka-snart-lista…

    hur som helst, det låter väldigt gott! speciellt med sås till – jag älskar sås. vilket är typiskt svenskt, antar jag… :)

  • Haha, säg inte så, jag lämnar solsken och klarblå himmel bakom mig ;D Men Uppsala har mycket annat fint att bjuda på. Som min bästa vän t.ex. :) Och SUSHI!

  • Ser supersmarrigt ut! Ja, vi är nog dåliga i sverige på att äta kött som det är. Vill helst marinera eller såsa bort köttet.

Lämna gärna en kommentar!