Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Penne med snabb svampsås

Det här är en suverän ”snabbmatsrätt” och passar både som lunch eller middag – i alla fall i studentväg. Den här gången blev det en vegetarisk pastasås gjord på bara champinjoner men det kan såklart varieras helt efter egen smak. Gillar du annan svamp eller att blanda så gör du det och vill du ha kött i så strimlar du lite biff som du steker tillsammans med löken och svampen!

Penne med snabb svampsås
4 personer

300g penne
12-15 st champinjoner eller blandad svamp
1 gul lök
1 dl grädde
några droppar soja
salt och svartpeppar
gräslök
smör

Koka pastan enligt anvisningar.

Hacka löken fint och skär svampen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och stek löken tillsammans med svampen på medelvärme tills dess att allt fått lite färg. Tillsätt grädden och smaka av med soja, svartpeppar och salt.

Häll av vattnet från pastan och vänd ner pastan i såsen. Servera direkt tillsammans med lite gräslök.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget Penne med snabb svampsås

Lämna gärna en kommentar!