Det är några år sedan jag åt kreolsk gryta för första gången, men jag minns det väl eftersom det var så gott. Kreolsk gryta passar bra i nästan alla situationer, likväl som en lyxig matlåda eller som bjudmat på en middag. Som vanligt handlar det mycket om tillbehören. Jag åt grytan i matlåda tillsammans med pasta men skulle jag ha den som middag tillsammans med goda vänner en fredags- eller lördagskväll skulle jag koka potatis och pressa till!
Kreolsk söndagsgryta
8 personer
600g fläskfilé
3 st kryddstarka korvar, ex. choritzo
1 röd paprika
150g oliver
100g syltlök
1 dl hackad smörgåsgurka
1 msk vetemjöl
500g matlagningsgrädde
2 dl mjölk
3 msk mejram
salt och svartpeppar
Putsa fläskfilén och skär den i strimlor. Skär korven i centimetertjocka skivor och strimla paprikan tunt.
Hetta upp en gryta/djup stekpanna och stek fläskfilén tills den fått färg. Lägg i korven och stek ytterligare några minuter.
Tillsätt paprikan och krydda med mejram, salt och peppar. Strö över mjöl och rör om så att det fördelas jämnt. Tillsätt mjölken och matlagningsgrädden. Låt allt koka upp.
Tillsätt syltlök, oliver och smörgåsgurka. Låt grytan puttra i 10-15 minuter. Smaka av kryddningen.
Servera grytan tillsammans med pressad potatis och en grönsallad.

Detta är det absolut godaste jag vet. Jag skulle kunna äta kreolsk gryta alla dagar i veckan, det är verkligen så hjumlans gott!!
Å, det är ju den jättegoda grytan du bjöd mig på förra året! Den var riktigt god, bra att jag nu har receptet här på din blogg. Har tänkt att be om det flera gånger men det har aldrig blivit av.
Ser riktigt gott ut även denna gång!
En klassiker och det med rätta, den är ju hur god som helst. NU blev jag hungrig!
Hälsar fröken Dill
Första gången jag besöker din sida. Och det kommer inte att bli den sista. Tack för inspirationen