Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Fiskhandlarsonens överbakade laxfilé

Den här rätten bjöds vi på i helgen. Jag som inte är överförtjust i lax tyckte att detta faktiskt var väldigt gott. Kanske beror det på det goda ”täcket” som läggs över laxen. Gillar du extra sås till gör gärna en citronaioli att servera till!

Fiskhandlarsonens överbakade laxfilé
4 personer

600g laxfilé
2 dl riven västerbottenost
1 1/2 dl hackade räkor från burk i lake
1 dl crème fraîche
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
100g skagenröra
25g röd stenbitsrom
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200°. Dela laxen i 4 bitar och placera dem på ett ugnsfast fat. Salta lätt

Rör ihop alla ingredienser till överbakningen och bred fyllningen på laxfiléerna. Baka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Servera med dillkokt potatis och baconlindad sparris.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget Fiskhandlarsonens överbakade laxfilé

Lämna gärna en kommentar!