När jag vakande imorse var det första jag lade märke till att det börjat snöa igen. Trist! Jag som verkligen trodde att det var slut på snöandet nu och att våren skulle titta fram.. Men icke sa nicke. Därför bjöds det på värmande torskgryta till lunch idag. Som ett bevis på dagens tråkiga väder ligger katten sover och jag kan inte påstå att någon är direkt pigg i detta väder. Helst av allt skulle jag gärna sätta mig i soffan och se en film men plugget väntar och snart skall jag också bege mig mot Uppsala.
Värmande torskgryta
Receptet kommer från Vivo och är beräknat för 4 personer
400g torsfilé
50g smör
1 gul lök
1 burk hela tomater
1 dl vitt vin
1dl grädde
200g champinjoner
1 dl persilja
2 tsk salt
2 tsk peppar
Sätt ugnen på 225°. Hacka löken fint och skiva champinjonerna. Skär fiskfilerna i åtta bitar.
Smält smöret i en låg kastrull. Fräs löken i smöret på låg värme så att det inte får någon färg. Tillsätt tomaterna, fiskfiléerna, salt och peppar. Häll på vinet och låt alltsammans sjuda i 5 minuter.
Ta kastrullen från värmen och lägg över allting i en ugnsfast form. Fördela ut champinjonerna ovan fisken och häll över grädden. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills dess att blandningen ”kokar”. Dekorera med persilja och servera direkt.

Ja visst är det trist med snö. Precis när det känndes som våren var på väg men men…bäst att bita igen och fortsätta göra värmande rätter. Din ser jättegod ut. 🙂
Torsk med tomater, vitt vin, grädde å champinjoner KAN inte bli fel! Ser riktigt gott ut! 🙂 Ha en fin dag!