Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Snabblagad drottningsylt

Drottningsylt är min favoritsylt. Hallon och blåbär passar så fantastiskt bra ihop och det finns nog inget bättre än drottningsylt serverat till nygräddade plättar.

Den här sylten går väldigt snabbt att laga eftersom den bara innehåller frysta bär och syltsocker. Det går alltså alldeles utmärkt att koka ihop den medan plättarna eller pannkakorna gräddas!

Snabblagad drottningsylt

300g frysta hallon
200g frysta blåbär
150g syltsocker

Blanda de frysta bären och syltsockret i en kastrull. Låt alltsammans koka upp och koka 2-3 minuter. Skumma av allt eftersom. Häll upp sylten i en burk och låt svalna innan servering.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Snabblagad drottningsylt

Lämna gärna en kommentar!