Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Scones

Scones är kanske inte en av mina favoriter men ibland kan det vara gott! Speciellt när de är nygräddade, med en klick smör eller marmelad på. Eftersom det går väldigt snabbt att laga dessa (det enda som tar tid är att vänta på att ugnen kommer upp i rätt temperatur) passar scones bra att laga till en sen frukost/brunch, eftermiddagsfikat eller som kvällssnacks.

Scones
8 st

225g vetemjöl
100g smör
1 dl crème fraîche
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 250°. Blanda alla torra ingredienser i en skål och skär smöret i mindre tärningar. Blanda smöret med de torra ingredienserna så att du får en finfördelad blandning, något som nästan börjar likna en smuldeg.

Vänd ner crème fraîchen och mjölken. Rör snabbt ihop massan till en deg. Dela degen i två bitar och forma till två bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck försiktigt ut dem så de är ungefär 2 cm tjocka. Skär ett kryss över bröden. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills dess att de inte är degiga (lägg ev. över folie om sconesen börjar få för mycket färg).

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Scones

Lämna gärna en kommentar!