Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Leilas kolasnittar

Kolasnittar är faktiskt riktigt goda men jag är egentligen ingen kakmänniska. Jag gillar bullar och paj bättre så därför finns det aldrig kakor hemma hos mig. Kakor är ju dock ganska bra att ha hemma om man får besök och vill bjuda på något till kaffet. Det här receptet är bra men jag vet ett som är ännu bättre som A skall få hjälpa till att få fram! Tills dess får ni nöja er med detta. Ha en bra fredagseftermiddag/kväll allihopa. Själv skall jag snöra på mig springskorna och träna lite i detta fina väder!

Leilas kolasnittar
ca. 25 stycken, recept från Leila Lindholm

100g smör, rumstemperatur
1 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
2 msk sirap
1 tsk malen ingefära
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat

Värm ugnen till 175°. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefära i en skål.

Vispa smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp i en annan skål. Vänd ner de torra ingredienserna.

Dela degen i två bitar och rulla dem till två längder. Lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna och räffla med en gaffel.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 14 minuter. Låt svala något innan du skär snitten.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget Leilas kolasnittar

Lämna gärna en kommentar!