Köttbullar är en klassisk svensk maträtt som ofta serveras tillsammans med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt. Detta blev jag grymt sugen på förra helgen så då lagade jag egna köttbullar för första gången. Eftersom jag gillar små köttbullar använde jag en tesked som mått för storleken. Det resulterade i att jag hade ett kök fullt av köttbullar, men som nu ligger tryggt i frysen.
Köttbullar
Cirka 100 st (storlek som en tesked)
800g nötfärs
4 skivor vitt bröd
2 dl mjölk
2 ägg
1 gul lök
salt & peppar
smör
Smula sönder brödet och lägg det i en stor skål. Häll över mjölken och låt detta stå och dra i minst 30 minuter.
Hacka löken fint och vänd ner den i brödblandningen. Ha i äggen och nötfärsen och arbeta samman till en färs. Tillsätt ev lite mer mjölk om det är för torrt.
Värm ugnen till 175°. Forma färsen till köttbullar och stek i lite smör så att de får färg. Lägg köttbullarna i en ugnsfast form eller ugnsplåt och låt eftersteka i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Jag håller med dig, det är godast med små köttbullar! Trevlig helg!
Köttbullar, mormors köttbullar! Det är lyxigt.
Det ser redigt gott ut!
ha en trevlig helg!
mmmmm, det ser grymt gott ut!