Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Köttbullar

Köttbullar är en klassisk svensk maträtt som ofta serveras tillsammans med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt. Detta blev jag grymt sugen på förra helgen så då lagade jag egna köttbullar för första gången. Eftersom jag gillar små köttbullar använde jag en tesked som mått för storleken. Det resulterade i att jag hade ett kök fullt av köttbullar, men som nu ligger tryggt i frysen.

Köttbullar
Cirka 100 st (storlek som en tesked)

800g nötfärs
4 skivor vitt bröd
2 dl mjölk
2 ägg
1 gul lök
salt & peppar
smör

Smula sönder brödet och lägg det i en stor skål. Häll över mjölken och låt detta stå och dra i minst 30 minuter.

Hacka löken fint och vänd ner den i brödblandningen. Ha i äggen och nötfärsen och arbeta samman till en färs. Tillsätt ev lite mer mjölk om det är för torrt.

Värm ugnen till 175°. Forma färsen till köttbullar och stek i lite smör så att de får färg. Lägg köttbullarna i en ugnsfast form eller ugnsplåt och låt eftersteka i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Köttbullar

Lämna gärna en kommentar!