Ok… Jag tror jag vet vad du tänker.. Du tänker något i stil med ”fy f*n vad gott det där ser ut, jag vill ha det nu!”. Det enda svar jag kan ge dig är: laga det nu för gud så fantastiskt gott det här är! Jag har inte tid att överösa den här chokladbakelsen med mer lovord nu för plugget väntar. Du får helt enkelt laga den själv och förundras över hur gott det är.
Vi åt den precis som den är men nästa gång blir det nog till att servera en glasskula med vaniljsmak till. Det blir som pricken över i:et.
Chokladfondant med hallon & passionsfrukt
4 personer
75g frysta hallon
2 st passionsfrukter
50g vit choklad
4 msk vispgrädde
100g smör
2 msk farinsocker
2 st ägg
2 msk mjöl
1 msk maizena
1 msk kakao
100g ljus blockchoklad
25g mörk blockchoklad
Värm frukten tillsammans med 1 msk grädde i en skål över ett vattenbad. När blandningen blivit varm, lägg ner den vita chokladen och låt den smälta. Häll chokladblandningen i en burk och ställ i frysen i en timme.
Vispa smör och socker krämigt med elvisp i en skål. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa ner mjölet, maizena och kakao med vanlig visp. Värm ugnen till 200°.
Smält blockchokladen (använd bara ljus/mörk choklad om du gillar det bättre) tillsammans med 3 msk grädde i en skål över ett vattenbad. När allting smält, vänd ner detta i smör och äggblandningen.
Häll upp chokladsmeten i fyra stora portionsformar (alt. stora muffinsformar). Ta fram hallon- och passionsfruktschokladen från frysen och fördela den jämnt i mitten av chokladfondanten.
Grädda chokladfondanten i mitten av ugnen i ca 18 minuter (portionsformar med 7cm i diameter).

Hej Emma en sån (eller två) beställer jag tills nästa gång du kommer hem. Med glass 🙂
/pappa
Men HJÄLP så gott!! Översta bilden är ju så klockren som det går att bli, vill HA! 🙂
Var har du hittat de runda formarna du använt? De utan botten, jag har letat efter såna ett tag nämligen!
PS. Det ser GRYMT gott ut!! DS.
Ja, den ser verkligen gudomligt god ut!
Du missar väl inte min tävling där du kan vinna boken ”Bär & bakverk” av Elisabeth Johansson.
Ditt favoritrecept på en god vår-tårta/bakelse är det enda som krävs!
Kram Karin
Vilken ”oh,my god!”-bild! Har inte vågat mig på att göra fondant, men det är ju såå gott.
Mmmm vilken underbar lite blogg, och recept!
Tänkte passa på att tipsa om en tävling på min blogg i sammarbete med mikadesign, 5vinnare!
http://maddesmumms.blogg.se/2010/march/tavling-i-sammarbete-med-mikadesignse.html
Ja jag säger bara nums så frestande de såg ut.. att tandvattnet rinner på en just nu.
Bokmärker receptet på stående fondant. Det finns INGEN som gillar choklad och hallon tillsammans så mycket som jag! Tack för tipset!
Dette ser utrolig godt ut! Elsker sjokolade, bringebær og pasjonsfrukt, alene og sammen. Absolutt en dessert etter min smak!
Trine 😉
Tack! 🙂
Det här receptet måste jag testa någon gång…Jag som älskar choklad och hallon! De flesta fondantrecept jag har sett har varit med vattenbad och portionsformar/skålar (vilket jag inte har). Aaaalldeles för jobbigt att fixa med. Men att hålla på med en tårta i tre dagar är inga problem. ;P
Hej, Vad använder du för formar när du gör dessa? de ser så stadiga och bra ut!:)
Hejsan! Har ätit dom där, mamma bakade dom! Hoppas att det är okej att jag lånade en av bilderna och receptet till min blogg? Har skrivit att bilden och recpetet kommer från http://www.Emmaskök.se
Vad roligt 🙂 Självklart får du låna recept och bild så länge du länkar till mig 🙂 Hoppas de smakade gott!
kom in på din blogg av en slump och oj vad glad jag blev för det:) måste testa att göra dessa. men vart har du hittat formarna?
Mmm ja, de ser verkligen oemotståndligt goda ut! Tack för tipset!
Jag har sedan min förra kommentar faktiskt ägnat mig åt omfattande experiment och familjen har fått utstå att äta chokladfondant fyra kvällar en vecka:) – men till slut fick jag till dem. Du kan läsa mer på den här länken: http://katinkaskitchen.com/?p=15592 Så snart jag är hemma igen ska jag pröva ditt härliga recept.
Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!
Hej! Ser super gott ut!!
Jag liksom de tidigare kommentarerna undrar vart du köpt formarna? Eller vet du vad de kallas? Letar ihjäl mig efter ett par nämligen 🙂
Hej! Formarna köpte jag i Frankrike i en köksbutik och jag tror de kallas ”utstickare” i Sverige. I Stockholm finns det mängder av olika varianter och storlekar i butiken Cordon Bleu http://shop.cordon-bleu.se/sv/144-utstickare-och-cylindrar (nära T-Centralen). Online finns mycket hos Bagaren och Kocken http://bagarenochkocken.se/koksredskap/formar/.