Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Chokladfondant med hallon & passionsfrukt

Ok… Jag tror jag vet vad du tänker.. Du tänker något i stil med ”fy f*n vad gott det där ser ut, jag vill ha det nu!”. Det enda svar jag kan ge dig är: laga det nu för gud så fantastiskt gott det här är! Jag har inte tid att överösa den här chokladbakelsen med mer lovord nu för plugget väntar. Du får helt enkelt laga den själv och förundras över hur gott det är.

Vi åt den precis som den är men nästa gång blir det nog till att servera en glasskula med vaniljsmak till. Det blir som pricken över i:et.

Chokladfondant med hallon & passionsfrukt
4 personer

75g frysta hallon
2 st passionsfrukter
50g vit choklad
4 msk vispgrädde
100g smör
2 msk farinsocker
2 st ägg
2 msk mjöl
1 msk maizena
1 msk kakao
100g ljus blockchoklad
25g mörk blockchoklad

Värm frukten tillsammans med 1 msk grädde i en skål över ett vattenbad. När blandningen blivit varm, lägg ner den vita chokladen och låt den smälta. Häll chokladblandningen i en burk och ställ i frysen i en timme.

Vispa smör och socker krämigt med elvisp i en skål. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa ner mjölet, maizena och kakao med vanlig visp. Värm ugnen till 200°.

Smält blockchokladen (använd bara ljus/mörk choklad om du gillar det bättre) tillsammans med 3 msk grädde i en skål över ett vattenbad. När allting smält, vänd ner detta i smör och äggblandningen.

Häll upp chokladsmeten i fyra stora portionsformar (alt. stora muffinsformar). Ta fram hallon- och passionsfruktschokladen från frysen och fördela den jämnt i mitten av chokladfondanten.

Grädda chokladfondanten i mitten av ugnen i ca 18 minuter (portionsformar med 7cm i diameter).

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

17 personer har kommenterat inlägget Chokladfondant med hallon & passionsfrukt

Lämna gärna en kommentar!