Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Bookmakertoast

I lördags lagade jag och A bookmakertoast till middag för första gången. Jag tror jag bara har ätit detta en gång tidigare, och då på restaurang. Eftersom smörgåsen inte består av några konstiga ingredienser är den väldigt lätt att laga. Resultatet blev riktigt bra och riktigt gott, och inte allts svårt att göra själv. Det som också är bra med den här typen av mat är att det inte nödvändigtvis måste vara en middagsrätt – man kan lika gärna laga detta en söndag till brunch eller lunch!

Bookmakertoast
2 personer

2 skivor lantbröd
300g rostbiff
1 msk dijonsenap
1 msk crème fraîche
4 salladsblad
1 tomat
3 cm pepparrot
2 äggulor
smör
salt & peppar

Blanda dijonsenap och crème fraîche. Tycker du att blandningen blir för stark tillsätt lite mer crème fraîche. Bred senapsblandningen på brödskivorna.

Skölj salladen och tomaten. Torka salladen och skär tomaten i skivor. Lägg salladen på brödskivorna och toppa med tomatskivorna. Riv pepparroten fint.

Hetta upp en stekpanna. Stek rostbiffen i lite smör, ca 2-3 minuter per sida. Låt köttet stilla sig något innan det läggs på brödet. Toppa köttet med pepparrot och en äggula. Servera direkt.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget Bookmakertoast

Lämna gärna en kommentar!