Jag har inte riktigt kommit ifrån det här med ugnsbakade grönsaker än. I helgen var jag hem och hälsade på och till middag blev det oxfilé (tillagad på detta vis) med ljummen sallad gjord på ugnsbakade morötter, rödbetor, sötpotatis och kvisttomater. Mums, mums, mums!
Till detta gjorde jag en dressing (3 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 msk crème fraîche, 1 tsk franska örter) som passade utmärkt ihop med salladen och köttet.
Ugnsbakade rödbetor med pepparrotssmör 4 personer 4 st stora rödbetor alt. 8 små Sätt ugnen på 200°. Skär varje rödbeta i åtta klyftor och lägg dem i en bit ugnsfolie (du bör ha så mycket ugnsfolie så att du kan göra ett paket av allt). Ugnsfolien kan med fördel läggas i en ugnsfast form utifall det skulle gå hål i folien. Blanda riven pepparrot och smör. Klicka ut hälften av smöret bland rödbetorna och krydda med mejram och salt. Vänd ihop folien över rödbetorna så att du får ett paket. Grädda rödbetorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut rödbetorna och ta försiktigt upp paketet. Vänd lite på rödbetorna och klicka i resten av smöret. Förslut paketet igen och grädda ytterligare 20 minuter. Servera gärna rödbetorna som de är, med lite smör, i en sallad eller som tillbehör till en varmrätt. |

Mmm, rödbetor är ju så gott. Längtar tills mina egenodlade kommer att vara klara!
Nu blir jag riktigt avis! Jag måste också prova att odla eget!! Är rödbetor svåra att odla?
Nja, inte jättesvårt, följ anvisningarna på såpåsen så funkar det nog 🙂 men det är klart, rätt jord och rätt djup osv är ju viktigt men det går ju alltid att läsa sig till i diverse trädgårdsböcker och på nätet.
Ser fantastiskt gott ut!!
Det ser riktigt gott ut! Köttet perfekt tillagat och är det en bit halloumi jag skymtar på tallriken? Måste prova rödbetorna någon gång.
gud, vad gott. jag är hungrig! gnäll, gnäll. rödbetor är så himla, himla fantastiskt smarrigt, har ju några i kylskåpet kom jag på nu! synd att klockan är 23:00 bara.
åh, såå gott… Både sötpotatis och rödbetor blir så goda ugnsbakade. Grymt gott till kött.