Mamma skickade med mig en bit rökt skinka när jag åkte tillbaka till Uppsala. Eftersom det var riktigt länge sedan jag åt pasta med skinksås fick det bli dagens lunch. Först tänkte jag göra en traditionell ost- och skinksås men eftersom jag hade varken ost eller ärtor (mammas recept inkluderar ärtor) så fick jag hitta på något annat. Vitlök, chili och tomater blev en bra bas för skinksås och smakerna passar bra ihop. Lite extra sting på såsen fick jag med pirri pirri och nu sitter jag och njuter av min måltid, som jag dessutom får ha i matlåda resten av veckan.. 🙂
Skinksås med sting 4 portioner 250g tagliatelle Hetta upp en gryta med lite olja. Hacka vitlök och chili fint samt skär skinkan i strimlor. Koka pastan enligt anvisningarna. Bryn chilin och vitlöken tillsammans. Tillsätt skinkan och låt allt bli varmt. Halvera tomaterna och tillsätt dem i grytan. Krydda med chilisås, pirri pirri och vitlökspulver. Häll av vattnet från pastan och dra av grytan från värmen. Rör ner crème fraîche och basilika så att du får en sås. Tillsätt pastan försiktigt och servera direkt! |

Låter jättegott! Vitlök o chili funkar ju till så mkt o blir (oftast) kanongott!!! Snygga bilder oxå! /Anna
Hej. Jag fick igår en gullig utmärkelse och har nu överlämnat den till dig! Gå in på min sida så ser du vad du ska göra 🙂
Du har fått en award av mig. Kika in på min blogg så ser du vad du ska göra 🙂
Låter hur gott som helst!
ser jätte gott ut!