Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Råkostsallad

Idag blev jag grymt sugen på att göra en råkostsallad. Sagt och gjort! Är du, liksom jag, dålig på att äta sallad till lunchen eller middagen? Då är detta den perfekta lösningen. En råkostsallad kan lagas en gång i veckan för den håller sig bra i kylen, den blir till och med godare med tiden eftersom den hinner dra åt sig alla smaker. Nu gjorde jag salladen en onsdag men i framtiden kommer jag nog göra den på söndagar. På så vis är den färdig att ätas på måndagen och räcker hela veckan!

Råkostsallad
1 stor bunke

800g vitkål
2 morötter
1 gul lök
1 röd lök
1 gul paprika
1 dl smörgåsgurka + 1 msk spad
2 msk olja
4 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
salt & peppar

Riv  vitkålen med en osthyvel och morötterna på ett rivjärn. Hacka löken och grukan fint och strimla paprikan tunt. Blanda alla grönsaker i en stor skål och pressa ihop salladen med hjälp av händerna.

Blanda olja, vatten, vinäger och gurkspad. Häll lagen över salladen och blanda väl. Krydda med salt och peppar.


Salladen håller sig flera dagar i kylskåp. Gör gärna salladen en dag innan den skall ätas så den hinner dra åt sig all smak.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

7 personer har kommenterat inlägget Råkostsallad

Lämna gärna en kommentar!