Här kommer äntligen receptet på lördagens middag. Ursprungligen är detta hämtat från Blue Dragons receptfolder som jag hittade i matbutiken. Det hela är mycket mycket gott och väldigt smakrikt! Jag gillar stark mat och tycker det var perfekt med två chili men gillar du lite mildare mat tar du en och gillar du ännu starkare mat tar du tre.
Kokosmjölk är riktigt gott att använda men såsen blir ju inte direkt tjock. Istället för nudlar skulle ris kunna användas, då är det lättare att få upp all god sås. Vi använde äggnudlar men detta kan självklart också varieras. Glasnudlar, risnudlar eller fullkornsnudlar går säkerligen lika bra!
Kyckling med basilika, chili och kokos 4 personer 4 portioner nudlar (välj själv efter egen smak) Hacka löken och chilin fint och strimla kycklingfiléerna tunt. Hetta upp en wok- eller stekpanna med lite olja. Stek chilin och löken på medelvärme tills löken blivit genomskinlig. Tillaga nudlarna enligt dess anvisningar. Koka under tiden upp kokosmjölken i en mindre kastrull. Tillsätt kycklingen i pannan och stek den tillsammans med chilin och löken tills dess att den är genomstekt. Krydda med basilika och koriander. Tillsätt kokosmjölken och låt allt koka samman, ca 1-2 minuter. Häll av vattnet från nudlarna och vänd ner dessa i kycklingwoken. Servera direkt! |

Låter och ser supergott ut!
Mums! En rätt helt i min smak!
Yammi! Ser supergott ut!! Och inte så avancerat, me like!!
Så fantastiskt gott det ser ut. De bredare nudlarna är dessutom en riktig fullträff, jag är helsåld på dom. Jösses så goda!
Oi, det så skjønt ut! Hege