Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Kryddstekt fläskytterfilé

Gårdagens middag blev helstekt torrkryddad fläskytterfilé serverad tillsammans med en härlig grönsallad. Jag trodde verkligen inte att det skulle bli så gott som det faktiskt blev. För det första trodde jag att köttet skulle bli lite torrt och inte hunnit ta smak av kryddorna – men resultatet blev tvärt om!

En god sallad gjord på ruccola, salladshuvud, körsbärstomater, rödlök, gul paprika och fetaost passar utmärkt som tillbehör. Vill man ha mer ”matiga” tillbehör kan man antingen blanda i bulgur eller pasta i salladen eller servera potatis till.

Köttet blev riktigt mört och det antar  jag beror på att jag efterstekte köttet i ugnen. Med en ugnstermometer är det mycket enkelt att få perfekt innertemperatur så att köttet blir precis som man själv gillar det. När det gäller fläsk skall ju temperaturen dock bli 68° så att det är helt genomstekt (att köttet ser lite rosa ut beror på ljusinställningarna på kameran).

Kryddstekt fläskytterfilé
4 personer

600g fläskytterfilé
1 lagerblad
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk timjan

Sätt ugnen på 150°. Putsa filén och dela den i två bitar.

Mortla alla kryddor så att du får en slät kyddblandning. Fördela detta över köttet, se till att kryddblandningen fördelas jämnt över alla sidor!

Hetta upp en stekpanna. Stek köttbitarna en i taget i lite smör så att de får färg. Lägg över köttbitarna i en ugnsfast form och sätt in en termometer i den tjockaste biten. Tillaga köttet i mitten av ugnen tills dess att innertemperaturen blivit 68°.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

12 personer har kommenterat inlägget Kryddstekt fläskytterfilé

Lämna gärna en kommentar!