Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

hamburgare med ost & bacon

Eftersom vi bakade hamburgerbröd i lördags åt vi också hamburgare till middag. Riktigt gott blev det, kanske för att vi hade både cheddarost och bacon på! Våra bröd blev som sagt lite kompakta men nästa gång skall det bli perfekt! Kör jag inte med egna bröd är det oftast friscobröd som gäller.

hamburgare med ost & bacon
10 st

1kg nötfärs
2 st ägg
1 dl ströbröd
1 pkt bacon (ca 120g)
10 skivor cheddarost
smör
salt & peppar

Tillbehör: hamburgerbröd, isbergssallad, tomat, rödlök, gurka, ketchup, senap, hamburgerdressing och pommes frites.

Blanda nötfärs med ägg och ströbröd. Dela färsen i tio bitar och forma till burgare. Jag burkar försöka göra mina ganska tunna eftersom de tenderar att dra ihop sig på höjden när jag steker dem.

Stek burgarna i lite smör tills de är genomstekta och krydda med salt och peppar. Alt. bryn hamburgarna och lägg dem i en ugnsfast form som du sedan sätter i botten på ugnen när det endast är 10 minuter kvar tills pommes fritesen är klara.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

10 personer har kommenterat inlägget hamburgare med ost & bacon

Lämna gärna en kommentar!