Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Exotisk fruktsallad

Igår hade vi asiatiskt tema på middagen.  Vi skippade helt och hållet förrätt eftersom vi pluggat hela dagen och inte hade ork eller tålamod att laga tre rätter. Huvudrätten blev en riktigt god thai-inspirerad kyckling med nudlar. Både jag och A blev riktigt imponerade av resultatet och hur gott det var, trots så få ingredienser. Receptet kommer i veckan så var inte oroliga.. Till efterrätt åt vi en fruktsallad. Fruktsallad är ju riktigt gott, och riktigt enkelt att göra! Dessutom är det inte så tungt att äta efter en mustig måltid.

Exotisk fruktsallad
4 personer

1 färsk ananas
2 passionsfrukter
1 grönt äpple
1 mango
1 burk/låda physalis
1 lime
3 dl lyxig vaniljyoghurt

Skala och skär mangon, äpplet och ananasen i mindre fyrkanter och lägg detta i en skål. Gröp ur passionsfrukterna och blanda med frukten. Halvera physalisarna och blanda i dem.

Riv limeskalet fint. Blanda i hälften med fruktsalladen och spar hälften till dekorering. Pressa i limesaften i fruktsalladen. Låt allt stå och dra en timme.

I glas eller skålar: varva vaniljyoghurten med fruktsalladen, avsluta med resterande limeskal.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget Exotisk fruktsallad

Lämna gärna en kommentar!