Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Chevretoast med honung och ruccola

Halv åtta hos mig serverades första rätten: chevretoast med honung och ruccola. Vardagslyx mitt i veckan är inte helt fel och jag måste säga att detta smakade riktigt bra!

Chevretoast med honung och ruccola
4 personer

4 st skivor rostbröd
200g chevreost
1 stor näve ruccola
4 st körsbärstomater
honung
solrosfrön

Sätt ugnen på 150°. Skär bort kanterna på röstbrödet och dela skivorna på diagonalen eller skär ut en bra form. Fördela osten jämnt över brödskivorna och ringla över honung. Gratinera toasten i över delen av ugnen tills dess att osten tagit lite färg.

Skölj ruccolan och fördela ut den på fyra tallrikar. Skär varje tomat i fyra klyftor och lägg upp dem på ruccolan. Strö över lite solrosfrön. När toasten är klar, lägg upp den på tallriken och servera direkt!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

6 personer har kommenterat inlägget Chevretoast med honung och ruccola

Lämna gärna en kommentar!