Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Timjan- & vitlöksbakade morötter

WOW! Tänk så gott något kan bli av bara så lite. Dessa morötter smakar fantastiskt gott och skulle passa suveränt både till en grillad köttbit och en stekt kycklingfilé. Eller varför inte till en vanlig grönsallad? Jag åt morötterna rykande heta tillsammans med en dressing (1 burk crème fraîche, 1 tsk pressad citronsaft, 1/2 tsk olivolja och peppar). Jag säger bara MUMSFILIBABBA och att det inte var sista gången jag lagade dessa!

Timjan- & vitlöksbakade morötter
4 personer

1 kg morötter
2 st vitlöksklyftor
1/2 citron
1 tsk timjan
1 msk olivolja

Värm ugnen till 175°. Skala morötterna och lägg dem i en ugnsfast form.

Lägg vitlöksklyftorna, timjan och olivolja i en mortel. Mosa vitlöken och mortla tills du får en nästan klumpfri dressing. Pressa ner citronsaften och rör om.

Häll marinaden över morötterna och blanda med händerna. Grädda morötterna i mitten av ugnen i ca 40 minuter. OBS! Lägg över ugnsfolie om vitlöken börjar brännas vid.


Servera gärna morötterna tillsammans med en bit kött, kyckling eller sallad.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget Timjan- & vitlöksbakade morötter

Lämna gärna en kommentar!