Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Korvstroganoff med sambal oelek

Ny vecka innebär nya matlådor. Igår gjorde jag en lite annorlunda korvstroganoff som jag serverade tillsammans med det klassiska tillbehöret – ris. Den här stroganoffen är inte jättestark så gillar du kryddad mat kan du antingen öka mängden sambal eller hacka en till två stycken röda chilis fint och steka dem tillsammans med löken.

Korvstroganoff med sambal oelek
6-8 portioner

800g falukorv
1 röd lök
1 gul lök
500g krossade tomater
6 dl mjölk
2 1/2 msk mjöl
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk sambal oelek
1 msk persilja
peppar
olja

Hacka den gula och röda löken fint. Bryn löken i en gryta på låg värme tills den börjar bli lite genomskinlig. Skär medan korven i mindre kuber.

Lägg löken åt sidan och höj värmen. Stek korven några minuter tills den fått lite färg. Tillsätt löken och mjölet och låt allt blandas. Rör ner mjölken och de krossade tomaterna i grytan och låt allt koka samman. Krydda med sambal oelek, grönsaksbuljongtärning, persilja och peppar. Låt småkoka ytterligare några minuter.


Servera tillsammans med ris och grönsallad.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Korvstroganoff med sambal oelek

  • Mamma

    Åhhhh det där såg ”vardagsgott” ut :) Det skall jag ta med mig till jobbet för jag har fått ett ”mat-kejdebrev” !! Det skall vara något gott, snabbt och gärna något man kan receptet utantill på… det var ju det här :) I helgen skall vi lyxa lite utifall du kommer :) Många kramizar och tack för en fin matblogg !

  • Micke

    Hej jag undrar varför det används buljongtärning i nästan alla recept jag ser,alltså inte bara i ditt, det finns ju så många goda buljonger på pulver tex, Renee Voltaire, som inte innehåller en massa skit. mvh Mikael

Lämna gärna en kommentar!