Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Kladdkaka

Efter gårdagens lyckade tacomiddag åt vi kladdkaka, som serverades i portionsformar, till efterrätt. Jag tycker det är lite roligare att servera i portionsformar för alla får en egen skål att äta ur. Alla har ju olika recept eller tillagningsmetoder för kladdkaka men detta är det bästa jag vet. Kanske passar detta bra att bjuda på till alla hjärtans dag?

Kladdkaka
1 normalstor pajform eller 3-4 portionsformar

150 g smör
2 st ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Smält smöret i en kastrull på låg värme. Rör ner det smälta smöret i bunken under omrörning. Vispa i äggen i smeten.

Häll smeten i en pajform (portionsformar) och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter (15-17 minuter).


Den här kladdkakan är godast att äta när den svalnat och stått svalt några timmar (gärna i kylen). Servera gärna grädde eller glass till.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget Kladdkaka

  • åh så gott det där såg ut!

  • Charlotte H

    Nu har jag precis bakat din kladdkaka och väntar på att den ska svalna så att jag kan smaka en liten bit. Tänkte frysa in den i portionsbitar precis som jag minns att du gjorde för ett tag sedan. Det är ju perfekt att ta fram till kaffet eller som efterrätt.

Lämna gärna en kommentar!