Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

guide: koka ägg

Löskokt ägg

Lägg äggen i en kastrull och fyll den med vatten så att äggen precis täcks. Ställ kastrullen på spisen och låt vattnet koka upp. När första bubblan syns, vrid ner värmen så att äggen sjuder. Låt dem sjuda i 6 minuter. Kyl med kallt vatten direkt så att äggen inte fortsätter att tillagas.

Medelkokt ägg

Lägg äggen i en kastrull och fyll den med vatten så att äggen precis täcks. Ställ kastrullen på spisen och låt vattnet koka upp. När första bubblan syns, vrid ner värmen så att äggen sjuder. Låt dem sjuda i 7 1/2 minuter. Kyl med kallt vatten direkt så att äggen inte fortsätter att tillagas.

Hårdkokt ägg

Lägg äggen i en kastrull och fyll den med vatten så att äggen precis täcks. Ställ kastrullen på spisen och låt vattnet koka upp. När första bubblan syns, vrid ner värmen så att äggen sjuder. Låt dem sjuda i 10 minuter. Kyl med kallt vatten direkt så att äggen inte fortsätter att tillagas.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget Guide: koka ägg

Lämna gärna en kommentar!