Medan jag käkar vidare på mina pasta med köttfärssås matlådor (storkok räcker länge för en person) kan ju ni käka lite av detta. Vad passar bättre till en kväll i soffan framför en bra film tv-serier än vitlöksdipp med grönsaker och chips? Man kan naturligtvis dippa vad man själv önskar men jag brukar oftast ha det som bilden visar. Vill man var lite mer nyttig kan blomkål vara ett bra alternativ till chips!
Vitlöksdipp
3 dl crème fraîche
2 st vitlöksklyftor (mängd beror ju såklart på hur stort fan man är av att lukta vitlök efteråt)
1 krm svartpeppar
ev. lite örtsalt
➊ Hacka vitlöksklyftorna fint.
➋ Rör samman hackad vitlök, crème fraîche och svartpeppar. Krydda ev. med örtsalt.
Dippen kan naturligtvis avnjutas med en gång, men kom ihåg att den smakar mer ju längre den får stå att dra. Gillar du mycket vitlökssmak kan det vara smart att göra dippen en dag innan den skall ätas, eller åtminstone några timmar innan, och låta den stå i kylen tills det är dags för servering.

Ja, pasta är fruktansvärt gångbart! Och pastasåser går ju att variera i det oändliga! 🙂
Bra att du gör egen dipp, att slippa alla konstiga smaker i form av pulver påsar är bra och gott!
Hej!
Ja visst vill man bara dit igen och flanera runt på stan och slinka in på något mysigt café och äta middag på någon trevlig liten bistro:)I love it.London är också jättetrevligt.
Ha det bra! Hälsningar Nina
Ja att marängswiss är supergott 🙂 !
Din dipp ska jag testa, jag älskar vitlöksdipp, både till mat och till snacks 🙂
Toppenrecept.. Så enkelt att göra en lätt och god dipp 🙂