Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Vitlöksdipp

Vitlöksdipp med grönsaker och chips

Medan jag käkar vidare på mina pasta med köttfärssås matlådor (storkok räcker länge för en person) kan ju ni käka lite av detta. Vad passar bättre till en kväll i soffan framför en bra film tv-serier än vitlöksdipp med grönsaker och chips? Man kan naturligtvis dippa vad man själv önskar men jag brukar oftast ha det som bilden visar. Vill man var lite mer nyttig kan blomkål vara ett bra alternativ till chips!

Vitlöksdipp

3 dl crème fraîche
2 st vitlöksklyftor (mängd beror ju såklart på hur stort fan man är av att lukta vitlök efteråt)
1 krm svartpeppar
ev. lite örtsalt

➊ Hacka vitlöksklyftorna fint.

➋ Rör samman hackad vitlök, crème fraîche och svartpeppar. Krydda ev. med örtsalt.

Dippen kan naturligtvis avnjutas med en gång, men kom ihåg att den smakar mer ju längre den får stå att dra. Gillar du mycket vitlökssmak kan det vara smart att göra dippen en dag innan den skall ätas, eller åtminstone några timmar innan, och låta den stå i kylen tills det är dags för servering.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

5 personer har kommenterat inlägget Vitlöksdipp

Lämna gärna en kommentar!