Nu när julen närmar sig med stormsteg kan det vara gott med en kopp varm choklad till adventsfikat. Eftersom jag inte är överförtjust i choklad använder jag gärna vit choklad till min dryck eftersom den är lite mildare i smaken. Naturligtvis kan ni chokladälskare byta ut den vita chokladen till er favorit!
Varm choklad är väldigt enkelt att göra och kan som sagt varieras på många olika sätt. Gör du varm vid choklad är det väldigt gott att servera vit choklad- och saffransgóbitar till.
Varm vit choklad
1 person
2 1/2 dl mjölk
25g vit choklad
1 krm kanel
➊ Häll mjölken i en kastrull och värm mjölken på medelvärme tills dess att den nästan börjar koka.
➋ Precis innan mjölken börjar koka, ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen.
➌ Häll upp den varma chokladen i ett stort glas eller i en mugg. Toppa med kanel.

Sv: Jag fick helt klart upp ögonen för ”Rocky Road” när jag såg Leila göra det.
Provade hennes recept först, men det föll mig inte riktigt i smaken så jag gjorde det lite a´la ida så vipps blev det min favorit när det gäller julgodis!
Så jag råder dig att göra en omgång =)
Nog för att jag tycker mycket bra om varm mjölkchoklad men det är himla härligt att få höra ett lite annorlunda tips! För detta lät ju supergott, nu blev jag fikasugen 🙂
Mmm… vit choklad. Härligt med nytänkande. Ska absolut testa detta.
Mmmm så gott i kylan! Skulle sitta fint precis nu, för här har vi nästan snöstorm!
Ja, jag hörde av familjen hemma att det snöat väldigt mycket. Hoppas det ligger kvar över jul så vi får en vit jul!!
Åh gud så gott!!
Mums! Älskar vit choklad.
Lillasyrran och jag provade i förrgår. Precis så gott som jag föreställt mig!
mums vad gott! Drack varm vit choklad på ett choclaterie en gång men fick typ sockerchock efteråt:)