Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Varm (vit) choklad

Varm vit choklad

Nu när julen närmar sig med stormsteg kan det vara gott med en kopp varm choklad till adventsfikat. Eftersom jag inte är överförtjust i choklad använder jag gärna vit choklad till min dryck eftersom den är lite mildare i smaken. Naturligtvis kan ni chokladälskare byta ut den vita chokladen till er favorit!

Varm choklad är väldigt enkelt att göra och kan som sagt varieras på många olika sätt. Gör du varm vid choklad är det väldigt gott att servera vit choklad- och saffransgóbitar till.

Varm vit choklad med kanel

Varm vit choklad
1 person

2 1/2 dl mjölk
25g vit choklad
1 krm kanel

➊ Häll mjölken i en kastrull och värm mjölken på medelvärme tills dess att den nästan börjar koka.

➋ Precis innan mjölken börjar koka, ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen.

➌ Häll upp den varma chokladen i ett stort glas eller i en mugg. Toppa med kanel.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

9 personer har kommenterat inlägget Varm (vit) choklad

Lämna gärna en kommentar!