Recept och tips

de senaste kommentarerna

  No comments.

Kategorier

 • (17)
 • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
 • Argentina (1)
 • Bakelser, paj, tårtor (16)
 • Bär och frukt (9)
 • Bönor, linser och ärtor (3)
 • Bröd och skorpor (13)
 • Bullar (9)
 • Choklad (16)
 • crème brûlée & pannacotta (2)
 • Danmark (1)
 • Drinkrecept (5)
 • Dryckkunskap (3)
 • Fågel (14)
 • Fisk och skaldjur (18)
 • Frankrike (6)
 • Glutenfritt (59)
 • Grönsaker (18)
 • Helg (10)
 • Jul (16)
 • Kött (47)
 • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
 • Midsommar (3)
 • Mjuka kakor och muffins (11)
 • Nyår (3)
 • Påsk (1)
 • Pasta och pizza (29)
 • Rekommendationer (1)
 • Såser (16)
 • Soppor (14)
 • Sötsaker (3)
 • Storbritannien (14)
 • Sverige (16)
 • USA (8)
 • Vardag (108)

Annonser

Tex-mex fiskgryta

Tex-mex fiskgryta

7 dagar kvar till hemfärd. Jag vet att det kanske låter konstigt att jag längtar hem till Sverige från matlandet Frankrike, men efter några månader här börjar man längta efter sina rutiner hemma, och framförallt sin familj och pojkvän.

Eftersom jag skall försöka att inte handla så mycket ny mat innan jag åker hem försöker jag göra mitt bästa med att äta upp det som redan finns i mitt matskåp. För några veckor sedan fick jag ett brev med posten från mamma, hon skickade med Santa Maria nya ”tex-mex taco spice mix fish”. Fram tills idag har jag inte vetat vad jag skulle göra med denna kryddblandning så tillslut fick det bli en fiskgryta.

Resultatet blev bra men jag måste medge att jag tycker den ”vanliga” tacokryddan är mycket godare. Det här är väl dock en bra kryddblandning om man skall tillaga fisk – även om det inte smakar så mycket tex-mex.

Fisk kryddad med fish taco

Tex-mex fiskgryta
4 personer

200g ris
400g halvtinad fiskfilé, exempelvis hoki
1 påse Santa Maria tex-mex taco spice mix fish
1 st tomat
1 st röd paprika
1 st bruk skivade champinjoner (ca 200g)
5 dl vatten
2 dl crème fraîche

➊ Koka ris enligt anvisningar.

➋ Skär fiskfiléerna, paprikan och tomaten i mindre bitar.

➌ Lägg fisken i en gryta och blanda ner tex-mex kryddan. Tillsätt vattnet och låt koka upp.

➍ När fiskgrytan kokat upp, sänk värmen så att det småputtrar/sjuder. Tillsätt crème fraîche, paprika och champinjoner. Låt småputtra cirka 10 minuter (eller tills dess att fisken är vit). Rör ner tomaterna precis innan servering.

Servera fiskgrytan tillsammans med det kokta riset och lite crème fraîche.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget Tex-mex fiskgryta

 • Jag har också testat Santa Marias Tex-Mex Taco Spice Mix Fish för inte så länge sedan. Min man, som inte alls gillar Tacos i vanliga fall, tyckte den här varianten var god.

 • Magdalena

  Tror jag ska testa denna. Vi har köpt omega3 piller för att kompensera för bristande fisk i vardagen 😉

Lämna gärna en kommentar!