Vit choklad passar jättebra att göra tryfflar av och med kokos som topping blir dessa små sötsaker nästan som snöbollar. Vad passar bättre i detta julväder än små snöbollar på julbordet?
Passionsfruktstryffel låter kanske inte speciellt juligt i sig men dessa är väldigt goda och lite annorlunda! Det syrliga från passionsfrukten hjälper till att dämpa lite av sötman från den vita chokladen, så man kan äta många fler..
Passionsfruktstryffel
ca 30 st
25g smör
1/2 dl vispgrädde
2 st passionsfrukter
200g vit choklad
kokos
➊ Smält smör och vispgrädde i en kastrull. Hacka under tiden chokladen i mindre bitar.
➋ Dela passionsfrukterna och skrapa ut innehållet och blanda i den i gräddblandningen. Rör om väl.
➌ Rör ner chokladen och låt allt smälta samman. Häll upp chokladen i en skål och låt svalna.
➍ När chokladen svalnat, ta en tesked choklad och forma till en boll. Rulla alla i lite kokos.

Vilka smarriga godisar du har gjort.
Ja. nu är den stoooora matdagen snart här. Julafton alltså!!
Man får se till att man har samarin hemma…:)
Vilka goda tryfflar. Jag har gjort passionstryfflar, men på mörk choklad, det blev också riktigt gott.
Hallontryffel får jag prova nån gång, älskar hallon.
En riktigt God Jul önskar Birgitta
De här ska jag göra till jul 🙂
Dessa små godbitarna gjorde jag igår. Jag lade till flingsalt och resultatet blev underbart!