Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Passionsfruktstryffel

Passionsfruktstryffel

Vit choklad passar jättebra att göra tryfflar av och med kokos som topping blir dessa små sötsaker nästan som snöbollar. Vad passar bättre i detta julväder än små snöbollar på julbordet?

Passionsfruktstryffel låter kanske inte speciellt juligt i sig men dessa är väldigt goda och lite annorlunda! Det syrliga från passionsfrukten hjälper till att dämpa lite av sötman från den vita chokladen, så man kan äta många fler..

Vita passionsfruktstryfflar

Passionsfruktstryffel
ca 30 st

25g smör
1/2 dl vispgrädde
2 st passionsfrukter
200g vit choklad
kokos

➊ Smält smör och vispgrädde i en kastrull. Hacka under tiden chokladen i mindre bitar.

➋ Dela passionsfrukterna och skrapa ut innehållet och blanda i den i gräddblandningen. Rör om väl.

➌ Rör ner chokladen och låt allt smälta samman. Häll upp chokladen i en skål och låt svalna.

➍ När chokladen svalnat, ta en tesked choklad och forma till en boll. Rulla alla i lite kokos.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget Passionsfruktstryffel

Lämna gärna en kommentar!