Härlig söndagsmorgon idag, eller ja, den är inte så härlig eftersom det regnar och är allmänt trist utanför fönstret, men jag har i alla fall ätit den godaste naturella omeletten någonsin! Perfekt tillagad och perfekt kryddad och kanske bidrog de stekta tomaterna till smakupplevelsen också..
Nu skall jag plugga lite och sedan laga lite matlådor till veckans skola. Den här veckan blir sista veckan med lektioner, sedan är det bara en presentation och tentamen kvar innan det är dags att åka tillbaka till Sverige. Det jag saknat mest i matväg är nog korvstroganoff – så det önskar jag mig på min hemdag! 🙂
Naturell omelett med stekta tomater
1 person
2 st ägg
1 msk mjölk
10 st körsbärstomater
1 st vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm svartpeppar
smör
➊ Vispa ihop ägg och mjölk i en skål.
➋ Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Häll i äggsmeten och sänk värmen till medelvärme – så att äggen nästan sjuder.
➌ Rör om lite lätt i omeletten för att sprida värmen. Krydda med salt och peppar. Låt sedan steka tills ytan precis blivit fast. Lägg upp omeletten på en tallrik.
➍ Hacka vitlök fint och dela tomaterna i två. Stek i lite smör på medelvärme tills tomaterna blivit mjuka. Servera tillsammans med omeletten

Omelett funkar ju alltid och är ju så lätt att variera, brukar ta många ingredienser i min.
Det är så got och enkelt med omeletter. Ser gott ut med körsbärstomater.