Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Hallontryffel

Hallontryffel

NU är jag äntligen hemma och installerad. Hemresan i fredags blev istället för en fyra och en halv timmes lång resa ett heldagsprojekt. På grund av lite snö blev alla bussar inställda och tågen försenade. På väg till flygplatsen fick jag ett sms om att mitt flyg var inställt. Yippie tänkte jag som mest bara ville komma hem.. Anders lyckades få in mig på kvällens SAS-flyg så tillslut anlände jag till Stockholm Arlanda där jag möttes av pappa, Anders, 16 minusgrader och mycket mycket mer snö än vad Frankrike hade.

Hallontryfflar

Helgen har mestadels varit en myshelg med familj och Anders. I lördags bakade vi pepparkakor och igår gjorde jag, tillsammans med mammas hjälp, tre olika chokladtryfflar. Först ut på bloggen kommer dessa hallonchokladtryfflar, som passar väldigt bra att ge bort i julklapp eller present till någon! Chokladen och hallonen gör sig bra tillsammans, även om det kanske är lite mycket chokladsmak för min egen smak (jag är ju som sagt inte överförtjust i choklad)..

Hallontryfflar i kakao

Hallontryffel
ca 30-40 st (beroende på storlek)

2 dl frysta hallon
1 msk socker
25g smör
1/4 dl vispgrädde
150g mjölkchoklad
150g mörk choklad
kakao

➊ Koka upp socker och hallon i en mindre kastrull. Låt småputtra tills vätskan reducerats bort. Hacka under tiden chokladen i mindre bitar.

➋ Smält smör och grädde i en kastrull. Rör i hallonen och blanda väl.

➌ Rör ner chokladen i hallon-gräddblandningen och låt allt smälta samman. Häll upp tryffelsmeten i en skål och låt svalna.

➍ När chokladen svalnat och inte är kladdig, ta en tesked choklad och forma en tryffel till en boll (eller något som liknar en boll). Rulla alla i lite kakao och förvara svalt.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget Hallontryffel

  • God Jul Emma! Hoppas du får det fint hemma! Kram Anna

  • Hallon och choklad som är så gott ihop!

  • Helena

    Vilket otroligt gott recept! – och en supermysig blogg, väldigt trevliga recept som finns att botanisera bland.

    Jag tänker nu baka det för tredje gången sedan just innan jul (dock bara för andra gången med hallon, för första gången provade vi göra dem med björnbär istället vilket också blev väldigt gott). Tack för alla trevliga tips!

    • Vad roligt att du gillar bloggen och recepten! Att använda björnbär låter riktigt spännande (hade inte alls någon tanke på det) så det får jag ta och prova nästa gång.

Lämna gärna en kommentar!