Recept och tips

de senaste kommentarerna

  No comments.

Kategorier

 • (17)
 • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
 • Argentina (1)
 • Bakelser, paj, tårtor (16)
 • Bär och frukt (9)
 • Bönor, linser och ärtor (3)
 • Bröd och skorpor (13)
 • Bullar (9)
 • Choklad (16)
 • crème brûlée & pannacotta (2)
 • Danmark (1)
 • Drinkrecept (5)
 • Dryckkunskap (3)
 • Fågel (14)
 • Fisk och skaldjur (18)
 • Frankrike (6)
 • Glutenfritt (59)
 • Grönsaker (18)
 • Helg (10)
 • Jul (16)
 • Kött (47)
 • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
 • Midsommar (3)
 • Mjuka kakor och muffins (11)
 • Nyår (3)
 • Påsk (1)
 • Pasta och pizza (29)
 • Rekommendationer (1)
 • Såser (16)
 • Soppor (14)
 • Sötsaker (3)
 • Storbritannien (14)
 • Sverige (16)
 • USA (8)
 • Vardag (108)

Annonser

Dosa

Dosa

Flera gånger har mina Indiska vänner som jag lärt känna här i Frankrike bjudit mig på många olika traditionella indiska rätter. Av alla dem jag ätit (mestadels risrätter) är min favorit något som kallas dosa. I Indien äts dosa vanligen till frukost eller innan en risrätt.

Som ni ser på bilden liknar dosa våra svenska pannkakor, men en viktig skillnad är att dosa innehåller chili. Som allt annat i den Indiska matlagningen är kryddor viktiga. Den äts med händerna nygräddad, tillsammans med olika chutneys, exempelvis lök eller tomat.

Lökchutney

Så fort jag kommer hem till Sverige skall jag försöka lägga upp mina egna recept på dosa, lökchutney och tomatchutney. Jag ser fram emot att bjuda på detta hemma eftersom det skiljer sig lite från det svenska köket, både när det gäller smaker och hur man äter. Jag måste medge att det till en början kändes lite jobbigt att äta med händerna, men man vänjer sig!

Tomatchutney

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

8 personer har kommenterat inlägget Dosa

Lämna gärna en kommentar!